Page 21

gezond idee herfst 2015

gezond idee 21 4 PERSONEN Per persoon: 500 kcal / 20 g vet / 22 g eiwit / 55 g koolhydraten Bereiding: 40 minuten Prijs per stuk: ¤2,45 • 1 biologische pompoen • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken • 2 el olijfolie • 300 g runderchipolata's of -merguez • 125 ml halfvolle melk • 1 rode paprika, in blokjes • 100 g zwarte olijven, zonder pit en grofgehakt • flinke handvol basilicumblaadjes 1 Halveer de pompoen en schep er met een lepel de draden en pitten uit. Snijd het pompoenvruchtvlees (met de schil) in blokjes. Kook de pompoen met de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. 2 Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de worstjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Verwarm de melk. 3 Giet de aardappelen met de pompoen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep de paprika, de olijven en de basilicumblaadjes erdoor. 4 Schep de stamppot op 4 borden en leg de worstjes erbij. WEINIG TIJD? Neem twee zakjes koelverse pompoenblokjes (à 400 g) voor de stamppot. Diner: Mediterrane pompoenstamppot met runderworstjes


gezond idee herfst 2015
To see the actual publication please follow the link above